Opvoedopstellingen

Opvoedopstellingen Arnhem - Kindertherapeut Grace

Opvoedopstellingen

Soms heb je als ouders alles al geprobeerd en ondanks alle opvoedtips en opvoedadviezen blijf het opvoedvraagstuk bestaan. Je hebt alle liefde die je als ouder in je hebt ingezet om het vraagstuk waarmee je worstelt op te lossen en toch gaat dit niet lukken.

Dan kun je je als ouder aanmelden om te onderzoeken of er iets speelt in de onderliggende dynamiek van het gezin. Dit kunnen we doe door middel van een opvoedopstelling. Via jou als ouder kijken we naar wat er voor jou en voor je kind op een diepere laag speelt. Zo weet je wat jij nodig hebt en wat je kind nodig heeft.

Met behulp van vloertegels, in verschillend kleuren en maten, leg jij al je gezinsleden neer op de grond en je neemt je eigen plaats in; zo sta je letterlijk in de dynamiek van je gezin. Je voelt precies hoe de verhoudingen zijn, naar je kind(eren), naar je man en wat daarin speelt t.a.v. de opvoedvraag.

Stappen richting de oplossing

Hoe je dit neerlegt zegt meer over een dieper innerlijk beeld dan je met je denken zou kunnen bedenken. Het is een andere waarheid die je ook leeft in je gezin. Dit innerlijk beeld spreekt meer dan duizend woorden. Je herkent het en de puzzelstukjes vallen op zijn plaats; je begrijpt nu waar je zoektocht eigenlijk mee te maken heeft. Bijvoorbeeld, wat maakt jou of je kind nu zo boos, of waarom is het zo moeilijk om grenzen aan te houden.

Als we dan weten hoe het precies in elkaar steekt kunnen we ook stappen nemen richting de oplossing. Deze oplossingen zijn fundamenteel en blijvend. De  veranderingen die ontstaan hebben een ‘domino effect’ op het gedrag van je kind.

En voor jou: opvoeden wordt ontspannen!
De relatie tussen ouder en kind krijgt vruchtbare grond waarop met alle kennis verder gebouwd kan worden en dan ook stand.

Kosten

Het tarief voor een opvoedopstelling is € 120, – en deze opstelling duurt anderhalf uur.

Als aanvulling op een opvoedopstelling kun je ook kiezen voor oudercoaching.
>> Lees meer over oudercoaching…


Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met me op.

Grace

Neem contact op
Kindertherapie Arnhem - bij Grace

Kinderpsycholoog Arnhem voor opvoedopstellingen in de regio Arnhem, Oosterbeek, Renkum, Heteren, Wageningen, Bennekom, Rhenen, Ede, Elst, Bemmel, Huissen, Westervoort, Huizen, Velp, Rheden. Je bent welkom.